Eesti Vabariigi 95. aastapäeva presidendi vastuvõtu suupistete valik. Foto: Mati Hiis
Toiduuudised
7. veebruar 2015, 08:00

Presidendiballi külalistele valmib 15 400 suupistet (22)

Nagu eelmisel aastal, valmistavad ka tänavu 24. veebruari vastuvõtuks suupisteid seitse tippkokka ja kaks kondiitrit. Kuna tänavune ball toimub Jõhvi kontserdimajas, püütakse suupistetega esile tuua piirkonnale omaseid maitseid. “Need kujunevad välja läbi tooraine, mida on võimalik kasvatada või mis kasvab vabas looduses,” sõnab presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik.

“Virumaalt meenuvad esimese emotsiooniga Narva silmud, need on suupiste valikus ka esindatud. Samuti kasutame võrdlemisi palju magevee ja mere kalu, ulukeid, küülikut, metsaande, kitsekasvanduse ja väikeste seafarmide toodangut.”

Kokku valmistatakse presidendiballi külalistele 12 000 soolast ja 3400 magusat suupistet ning need kõik viimistletakse kontserdimajas kohapeal.

Toitlustusmeeskonda saanud kokkade ja kondiitrite vahel konkurssi ei toimunud, tõdeb Lepik. Kokad said valitud aga eesmärgiga pakkuda erinevaid maitseelamusi ja tuua esile kohalikke toiduedendajaid. Lepiku juhtimisel valmistavad vastuvõtulaua Rene Uusmees (Restoran Konrad ja MEKK), Aleksandr Nikoškov (Mozart Ccatering), Maren Rits (Sagadi mõis), 2011. aasta parim kokk Vladislav Korpusov (Villa Mary), Hannes Kalle (Event Ccatering), Jorma Riivald (Mr Jakob) ja Andrus Vaht (Chez Andre). Magusa eest hoolitsevad kondiitrid Heidi Park (Heidi Park kondiiter) ja Kristi Lehtis (Chocolala).