Toiduuudised

Viis sammu isuäratava koheva kartulipudruni (3)

LISA KOMMENTAAR

Lea7. detsember 2014, 10:17
Mikserdades tuleb teine toit - kartulipüree. Olen ise ka tähele pannud, et siis on tärklisem. Kohev puder ikka nii nagu kirjeldatud artiklis. Nuiaga. Eluaeg nii teinud. Ainult, et piima ajan tuliseks.
Ise kasutan metallist varrastega nuia, sellega kloppimisest piisab.
Ma lisan ka sibulaid, ainult praen nad kõik võis läbi.
vanaema 6. detsember 2014, 19:16
õpetas ikka, et salatiks kartulid külma veega keema ja pudru jaoks keevasse vette. Peale kartulite pudruks tampimist lisada keema aetud piim ja või ja siis vahustada, soola lisa siis kui tahad. Enne lauale panemist on tark tegu maitsta.
Malle6. detsember 2014, 11:08
Teen kartuliputru nagu meie pere esivanemad ja kartuliks kõlbavad kõik muredad kartulid ise keedan Laura nimelisest kartulist millest kõlbad teha igasuguseid kartlitoit.Kartulid alati koorin ,kaadan soolases vees jatambin kartulid milleks on puust pudrunui siis praen kergelt pool sibulat (teise poole panen toorelt) lisan piima ja siis kõik see läheb tambitud pudrle varem kloppisin käsitsi vahule nüüd aga mikserdan ja ongi valmis maitsekas ja kohev pudru.Minu vanemad kasutasid pudru jaoks Jõgeva kollast aga muuks toiduks olid Sulev ja Kalev ja peaks mainima,et tänapäeva Jõgeva kollane ei ole nii maitsev kui varem ilmselt väikesed olid matsvamad.