Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
9. november 2014, 12:49

Kuus vägevaimat armutoitu (6)

"Oma libiidot on võimalik tõsta ka ravimite abita, valides taldrikule õigeid vürtse ja toiduaineid," kinnitab tippkokk ja kirjanik Amy Reiley.

Amy Reiley jagab raamatutes "Söö mind kahvliga, söö mind lusikaga" ja "Armastuse dieet" armuelu parandavaid toiduretsepte. Reiley avaldas uudistekanal uudistekanalile FoxNews, milliseid toiduaineid ja vürtse tuleks parema seksi huvides oma igapäevasele toidulauale tuua. Seejuures soovitab ta meeles pidada, et kui tahad toiduga kedagi võrgutada, peaksid road olema kergesti seeditavad. Mitte keegi ei soovi meeldiva ajaveetmise asemel tunda ebameeldivat raskustunnet kõhus.

Viigimarjades on rohkelt mangaani, magneesiumi, E-vitamiini ja tsinki, mis kõik parandavad nii meeste kui naiste seksuaaltervist.

Arbuus sisaldab ainet nimega tsitrulliin, millel on erektsiooniravimitega sarnane toime, sest see laiendab veresooni. Suures koguses arbuusi ja eriti selle koore söömisel reageerib tsitrulliin kehaensüümidega, muutudes arginiiniks – aminohappeks, mis tuleb kasuks südamele, vereringe- ja immuunsüsteemile. Arginiin võimendab lämmastikhappe mõju, mis lõdvestab veresooni. Arbuusi tarvitamine ei mõju küll ilmselt mitte sedavõrd organispetsiifiliselt kui Viagra, kuid on suurepärane veresoonte lõdvestaja ilma ravimile omaste kõrvalmõjudeta.

Šampanja nautimine kuulub romantiliste hetkede juurde, kuid lisaks on ka šampanjas (eriti pinot noir ja pinot meunier –viinamarjades) sama palju taimseid antioksüdante kui punases veinis.  Teadlased usuvad, et punase veini tarbimine tõstab naise valmidust seksuaalvahekorraks, sest parandab verevarustust alakehas.

Juust on eriti hea šampanja kõrvale näksimiseks. On teada, et šokolaad sisaldab aineid, mis tõstavad vererõhku ja vabastavad kehas heatujuhormoone endorfiine. Juustu söömisel vabaneb endorfiine aga kümme korda rohkem, sestap on juust  parem afrodisiaakum kui šokolaad.

Tšilliste roogade söömine tekitab kehas samasuguseid nähte nagu seksuaalne erutus: punastamine, kihelus keelel, huulte kerge tursumine ja kehateperatuuri tõus.

Rosmariin kiirendab ainevahetust ja stimuleerib vereringet. Ühtlasi on ürdil ka väga meeldiv lõhn.