Foto: Saku Õlletehas
Toiduuudised
25. oktoober 2014, 12:53

Saku lisas sortimenti isikupärase maitsega American ale'i õlle (3)

Saku Õlletehas tõi sel nädalal Eesti tarbijateni uue humalarikka õllesordi, viimastel aastatel kogu maailmas üha enam populaarsust koguva selgelt eristuva maitsega Ameerika ale'i tüüpi õlle.

Humal ja Oder sarja punakas Ameerika ale on pruulitud pinnakäärituspärmiga ning sarnaselt teiste sama õllesarja liikmetega tavalistest õlledest humalarohkem ja aromaatsem.

"Humal ja Oder Ale selgelt eristuva humalameki tarbeks kasutasime männise aroomi ja maitsega Chinook mõruhumalaid," rääkis Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo. "Ameerika ale tüüpi õlledele iseloomuliku kerge aroomi saavutasime käsitööõllemeistrite poolt laialtkasutatavate Cascade ja Centennial aroomhumalatega."

Tappo sõnul kevadel turule toodud humalarikkad Tšehhi pilsner ja Viini laager õllegurmaanide poolt hästi vastu võetud. "Eesti õllekultuuri areng on jõudnud sinna, kus inimesed võtavad meelsasti omaks eristuvaid maitseid ja eriõllesid," lausus Tappo. "Seetõttu on ka ameerikaliku ale õlle lisandumine Humal ja Oder sarja igati loogiline samm."

Ameerika Ühendriikides sai humalarikaste õllede ja eriti just ale tüüpi õllede tootmine ja müük hoo sisse selle sajandi alguses. Eestis on maitserikaste ja humalaste õllede populaarsus märgatavalt tõusnud viimasel paaril aastal.

Humal ja Oder Ale õlle kangus on 5% ja see on pakendatud 0,33 l klaaspudelisse. Kuna tegu on filtreerimata õllega, võib see sisaldada humala ja pärmi sadet.