Mihkel Heinmets valmistab Gurmeeteatris road, mis sobivad hästi just teatrivaatamiseks. Foto: MATI HIIS
Eesti uudised
17. oktoober 2014, 08:53

Teatris saab nüüd ka head ja paremat süüa (1)

Kui Gurmeeteatri peakokk Mihkel Heinmets kuulis esimest korda, et teatrietenduse juurde võiks ka toitu pakkuda, mõtles ta, et tegemist on hullusega.

„Eestis pole midagi sellist varem ju tehtud. Idee tundus mulle väga huvitav, mistõttu olin hea meelega valmis selles kaasa lööma. Kokana tahan alati pakkuda suurepärast toiduelamust ja nüüd saamegi seda teatriga ühendades pakkuda publikule uut ja põnevat kooslust,” räägib Dinner in the Sky peakokk Heinmets sellest, kuidas ta veendi teatripublikule õhtusöögimenüüd kokku panema.

Veel täna ja homme ning seejärel detsembris Telliskivi loomelinnaku punases saalis mängitavas lavastuses „Kriminaalne õhtusöök” tulevad inimesed pealtnäha tavalisele õhtusöögile, mis võtab aga üsna ootamatud pöörded. Peale teatrietenduse kuulub õhtusse kolmekäiguline eine. Lehelt www.gurmeeteater.ee võib lugeda, et teatris pakutakse söömiseks eelroana külmsuitsulõhet, pearoana öö läbi küpsetatud sealiha ning magustoiduks Pavlova kooki.

Heinmets rõhutab, et kahe kunstivormi ühendamine on keerulisem, kui restoranis toitu serveerida: „Väga hoolikalt peab mõtlema, et mõlemad kunstivormid täiustaksid teineteist, mitte ei jääks teise varju.”

„Kriminaalse õhtusöögi” on lavastanud Diana Leesalu ja Veiko Tubin Tallinna linnateatrist.