Foto: Irina Mägi
Eesti uudised
26. oktoober 2012, 17:10

Pädaste mõisa restoran valiti Eesti parimaks (1)

Eesti parimate söögikohtade konkursil tunnistati kolmandat aastat järjest parimaks Pädaste mõisa restoran Alexander, teatas Eesti Maitsed.

Teise koha paremusjärjestuses pälvis Tchaikovsky restoran ning kolmandaks jäi OKO. Neljanda koha hõivas Chedi, viienda Põhjaka mõis, kuuenda Leib, seitsmenda Moon, kaheksanda Neh, üheksanda Bordoo ning esikümne lõpetas Ribe. Täielikku nimekirja näed SIIT.

"Sellel aastal tuli selgelt juurde üks oluline nõue teistest paremaks pürgivale söögikohale – rohkem kvaliteeti vähema raha eest. Enam lihtsaid ja puhtaid maitseid, vähem visuaalselt atraktiivseid kunstiteoseid taldrikul," selgitas programmi Eesti Maitsed eestvedaja Aivar Hanson.

Parima söögikoha valisid välja restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud, samuti toidublogijad nii Eestist kui ka välismaalt. "Iga valija sai nimetada seitse talle kõige rohkem meeldinud söögikohta paremusjärjestuses. Iga nimetamine annab söögikohale punkte ja punktide summa poolest 50 paremat pääsevadki tabelisse," selgitas Hanson. Hindamisse olid kaasatud ka Soome, Rootsi ja Venemaa nimekad oma ala asjatundjad. "Nende meelest on meie juhtivate kokkade tase väga kõrge. Aga soovida jätab söökide juurde jookide valimise oskus," vahendas Hanson.

Eesti Maitsed on 2008. aastal alustatud programm, mis toetab kulinaarsete oskuste arendamist ning tutvustab Eestit, kui hea toidu maad.