Toiduuudised
24. märts 2012, 09:06

Mõned retseptid (2)

Pilaff (neljale)

Vaja läheb: 0,5 kg riisi, 2 porgandit (200 g), 2 keskmist sibulat (150 g), 1 purk purustatud tomatit, 0,5 kg kaelakarbonaadi, guljašikuubikuid vms. pehmet liha.

Valmistamine: Prae lihatükid pannil läbi, kuni nad on pruunistunud. Praadimise lõpul lisa ribadeks lõigatud porgandid ja tükeldatud sibulad. Prae veel veidi koos lihaga. Vala suure kruusiga juurde riis, sega praetud liha ja köögiviljadega. Kalla sekka riisiga võrreldes kolmekordne kogus vett – selleks ongi suurt kruusi vaja. Maitsesta puljongikuubiku, soola ja/ või riisimaitseainega. Lisa purustatud tomat. Kui vedelik on riisi sisse keenud, siis peaks ka riis pehme ja toit valmis olema.

Pilaff

2,90 € Gross

3,20 € Rimi

3,72 € Stockmann

Seljanka või borš

Vaja läheb: 2 purki seljankat või borši, 1 kg kartuleid (7 keskmist kartulit), 0,5 kg hakkliha, hapukoort, soola, pipart, rohelist sibulat.

Valmistamine: Prae hakkliha ning maitsesta soola ja pipraga. Koori ja tükelda kartulid ning pane keema. Kui kartulid on umbes 10 minutit keenud, lisa praetud hakkliha ja supisegud. Serveerimisel võid lisada hapukoort ja rohelist sibulat.

Borš

4,23 € Gross

4,50 € Rimi

5,45 € Stockmann

Kanakoivad köögiviljadega

Vaja läheb: 1 kg kanakoibi või poolkoibi, 1 kg kartuleid, 5 keskmist porgandit (0,5 kg), 2 keskmist sibulat, soovi korral küüslauku.

Valmistamine: Koori kartulid ja puhasta porgandid. Lõika sibulad kas ratasteks või tükelda. Lao küpsetuskotti allapoole köögiviljad ja peale tõsta kanakoivad. Soovi korral lisa ka küüslauku. Vala kotti umbes pool liitrit vett (pigem vähem kui rohkem). Sule kotisuu ja tee kotti väike auk. Küpseta 220kraadises ahjus 30 minutit, seejärel vähenda kuumus 200 kraadile ja küpseta veel 45 minutit.

NIPP! Kanakoibi võid enne ahju panemist hoida veidi aega sobivas marinaadis, näiteks määrida kokku õli, soola, pipra ja karri seguga. Enne küpsetamist eemalda kindlasti üleliigne maitsesegu.

Kanakoivad köögiviljadega

2,57 € Rimi

3,48 € Gross

4,08 € Stockmann

Tagliatelle alla carbonara ehk pasta peekoni ja munaga

Vaja läheb: 300 g peekonit, 2 muna, 500 g tagliatelle pastat, 200 ml rõõska koort (10%). Soovi korral serveerimiseks riivitud Parmesani ja värsket peterselli.

Valmistamine: Keeda pasta kas pehmeks või jäta poolkõvaks (al dente). Tükelda peekon ja prae kergelt läbi. Klopi munad koorega lahti ja vala peekonile. Prae läbi, kuni munasegu pakseneb. Serveeri pasta ja kaste eraldi või sega kokku.

Pasta

3,36 € Rimi

3,93 € Gross

3,94 € Stockmann