Toiduuudised
9. oktoober 2010, 09:00

Pihlaka-pähklipirukas (1)

Vaja läheb: Põhjaks 2 muna, 1 dl fariinsuhkrut, 2,5 dl nisujahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 0,5 dl margariini, 0,5 dl piima. Täidiseks 3,5-4 dl pihlakamarju Katteks 1,5 dl fariinsuhkrut, 2 dl metsapähkleid, 1 tl kaneeli, 0,5 tl hakitud värsket ingverit, 750 ml margariini.

Valmistamine: Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Katte tegemiseks sega kausis sõmeraks fariinsuhkur, tükeldatud pähklid, kaneel, ingver ja pehme margariin. Taina jaoks vahusta munad ja suhkur. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu, sulatatud margariin ja piim. Tõsta tainas 25-27 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Puista peale pihlakad ja pane pihlakate peale purukate. Küpseta ahju alaosas 20-25 minutit.

NIPP: Juurde sobib pakkuda vanillijäätist, vanillikastet või vahukoort.