Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
10. juuni 2023, 09:58

Säästujuht: hommikuks munapuder Türgi moodi, õhtuks Aasia-hõnguline kalasupp

Kas ka sina oled postkastis toidupoodide sooduspakkumiste lehti vaadates ohanud, et keegi võiks aidata välja raalida neist soodsaima? Toidutare ja Kliendilehed.ee tulevad siinkohal appi. Oleme sinu jaoks välja otsinud, milline võiks pakkumisi arvestades olla lähiajal sulle odavaim pood ning millised kaks maitsvat toitu jõuaksid kampaaniahindu kasutades lauale tavapärasest märksa soodsamalt.

Vaata pakkumisi www.kliendilehed.ee

Türgi linna Menemen järgi nime saanud paprika ja tomatiga munapuder sobib nii hommiku-, lõuna- kui õhtusöögiks. Türgis valmistatakse seda Aleppo pipraga, mis on hapukas ja vürtsikas, veidi suitsuse mekiga. Seda saab soetada spets poodidest, kuid võib asendada lihtsalt tšilli ja pipraga. Valmistamisel tuleks jälgida, et munad liiga kaua ei küpse, siis jääb roog pehme ja mahlakas. 

Menemeni retsepti vaata SIIT

Foto: Jaan Heinmaa

Retseptis vajalikke mune leiab kampaaniahinnaga Maxima ja Selveri poodidest. Maximas maksab 10 M-suuruses pruuni kanamuna 1,85 eurot ja Selveris küsitakse karbi M-suuruses peremunade eest 1,75 eurot.

Tavapärasest poole odavama hinnaga leiab Rimist 400 g karbi minitomateid (1,49 eurot) ja täpselt sama palju küsitakse kampaania ajal Maxima kauplustes 200 g kirsstomatite karbi eest. 250 g tops kirss-ploomtomateid maksab Maximas 1,69 eurot ja kilo vaarikatomateid maksab seal 2,99 eurot. Lidli poodides maksab kilo tomateid 2,49 eurot ja Grossi poodides saab kilo tomateid kätte 1,58 euroga.

Lisaks tomatitele läheb munaroas vaja ka paprikat. Rimi poodides maksab kilo punast paprikat 2,99 eurot Grossi poodidest küsitakse kilost 3,48 eurot.

Lidli poodides maksab kilo erivärvilisi Hollandi paprikaid 1,99 eurot ja Maximas 250 g pakk pikki magusaid paprikaid 1,69 eurot.

Päev, mis algas Türgi köögiga, võiks kaugema kandi roogadega ka lõppeda. Näiteks mõne maitsva Aasia-hõngulise supiga, mis valmib kiirelt ja paneb kõhugi nurruma. Purustatud tomatid ja kookoskoor koos kartuli-porgandiga on supipõhi, millele maitset annavad punane karripasta ja värske laimimahl. Kalaks sobib nii punane kui ka valge kala, nii värske kui ka külmutatud. 

Punase kalasupi retsepti vaata SIIT

Foto: Jaan Heinmaa

Retseptis vajalikku kalafileed leiab kampaaniahinnaga paljudest poodidest. Rimi hüpermarketites maksab kilo roogitud ja jahutatud ahvenat 7,19 eurot, Maxima poodides küsitakse jahutatud kuld-merikogre kilost 7,99 eurot ja kilo turska maksab seal 7,49 eurot.

Coopi kauplustes maksab kilo lõhet 8,79 eurot ja Maxima kauplustest saab lõhe kilo kätte 30 senti soodsamaltki. Rimis küsitakse lõhe kilost 9,99 eurot ja lõhefilee kilost 15,99 eurot. Maximas maksab kilo lõhefileed 15,49 ja Selverist leiab ka tursafileed, selle kilost küsitakse seal 24,90 eurot.

Retseptis vajalikku kookoskoort aga leiab kampaaniahinnaga Delice`i poodidest, kus 400 ml purk kookoskreemi maksab 1,69 eurot.

Uus hinnainfo jõuab Toidutare veebi juba kolmapäeval ehk 14. juunil ja järgmisi Säästujuhi retsepte koos poodlemissoovitustega vaata järgmisel laupäeval ehk 17. juunil www.kliendilehed.ee