AJALOOLINE HETK: Esmakordselt on Eesti restoranid jõudnud maailmakuulsasse Michelini restoranigiidi, neist kaks on pälvinud ka esimese Michelini tärni.

Foto: Kollaaž (EAS, Karin Jaanus)
Toiduuudised
2. mai 2023, 17:12

Kas Eesti saab Michelini tärnidega restorane juurde? See selgub 25. mail (5)

Mullu mais kuulutati esmakordselt välja Eesti restoranid, kes pälvisid Michelini tunnustuse. Toona pääses Eestist Michelini giidi kokku 31 restorani, neist NOA Chef’s Hall ja 180°, pälvisid Michelini tärni.

Millised Eesti restoranid sel aastal Michelini giidi pääsevad, avalikustatakse 25. mail. Siis selgub, millised meie restoranidest on Michelini hinnangul taseme säilitanud ja kas Eestisse tuleb Michelini tärne ka juurde.  

„Kõik on Michelini tööpõhimõtetele vastavalt taas viimase hetkeni salajane. Võime vaid oletada, et ilmselt on Michelini inspektorite testimised lõpusirgel,“ ütles EASi ja KredExi ühendasutus ühendasutuse turismijuht Rainer Aavik ja lisas, et enne 25. maid mitte midagi ka ei selgu.

Praeguseks on vaid teada, et Michelin plaanib teate Eesti restoranide kohta saata 25. mai ennelõunal ja see pressiteade on ühtlasi kutse: kõik need restoranid, kes näevad oma nime hommikul avaldatud pressiteates, on õhtul oodatud ühendasutuse turismiosakonna korraldatud vastuvõtule Tallinnas. Seal antakse üle uued Michelini tahvlid ning tärnirestoranide peakokad saavad selga Michelini peakokajakid.

OHTULEHT.EE