Foto: Kollaaž (8 x Stanislav Moškov)
Toiduuudised
4. veebruar 2023, 07:15

FRIIKARTULID: pealt krõbedad ja seest siidised kartuliribad või pigem maitsetud pudrupulgad?

Proovisime oma järjekordsel pimetestil supermarketite sügavkülmaletis pakutavaid friikartuleid. Üks toode võis 11-liikmeliselt žüriilt koguda maksimaalselt 110 punkti, aga võitja kontole kogunes vaid 69 punkti. Populaarne kiirtoit tekitas sööjates rohkem vastakaid tundeid, kui tavaliselt meie testidel juhtub. Seega kõnekäänd – maitse üle ei vaielda – kehtib endiselt. Mis siis sööjad rõõmustas ja millega nad rahul polnud?

Kes ütles, et Eesti on kartulivabariik? Praegu on kartulivabariik pigem Belgia, tundub friikartulite pakenditelt päritolumaad uurides. Ajakirjanikule üllatuseks selgub, et neljad kartulipulgad pärinevad Belgiast ja mitte ainsamadki Eestist. Kuigi kauplustest võib leida ka Maahärra, Aviko, Rimi ja Farm Fritesi bataadifriikaid ning kõige ahvatlevamad tundusid hoopis Fiesta värvilised kartulipulgad, jäime testil truuks klassikalistele friikartulitele. Küll aga proovisime põnevuse pärast Rainbow eriti suuri koorega friikaid.

Edasi lugemiseks: