HEA AMPS PEALE ÕUES RASSIMIST | Suur plaadipirukas köögiviljade ja peekoniga
Koostisosad
TÄIDIS
1 tk Suvikõrvits (u 400g)
1 tk Suur porru (u 250g)
200 g Juurseller
1 pk Toorsuituspeekon (150g)
2 tl Pitsamaitseaine
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
3 dl Piim
3 tk Muna
200 g Riivitud juust
400 g Kirsstomatid
PÕHI
3 dl Kaerahelbed
2 dl Sepikujahu
1 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
4 dl Õli
2 tk Muna
2.5 dl Vesi
Valmistamine
16 tk
1. Valmista ette täidise köögiviljad. Lõika suvikõrvits pooleks ja õhukesteks viiludeks. Loputa porru liivast ja viiluta õhukeselt, kasuta ära ka roheline osa. Koori juurseller ja riivi jämedalt. Lõika peekoniviilud õhukesteks viiludeks külmale pannile. Kuumuta, kuni peekon hakkab pruunistuma. Tõsta suvikõrvits, porru ja juurseller pannile ning kuumuta seal keskmisel kuumusel ja ilma kaaneta 7-8 minutit, sega aeg-ajalt. Maitsesta segu pitsamaitseaine, soola ja pipraga, tõsta pann pliidilt ära.
2. Sega piim ja munad, lisa hulka pool riivitud juustust (100 g). Pese ja poolita tomatid.
3. Taina tegemiseks mõõda kaussi kõik kuivained. Lisa õli, munad ja vesi ning sega kiiresti läbi. Saad üsna vedela taina. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (kasuta kõrge servaga plaati) ja silu laiali. Eelküpseta 225-kraadises ahjus 5-6 minutit.
4. Vala tainale peekoni-köögiviljasegu ja lükka ühtlaselt laiali. Kata tomatitega ja vala peale muna-piima-juustusegu. Lõpuks puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta pirukat ahju alumisel siinil umbes 30 minutit või kuni juust küpseb pealt kenasti kuldpruuniks.
5. Lase pirukal mõni minut puhata ja lõika tükkideks. Söö ahjusoojalt.
Kommentaarid (0)