Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
20. jaanuar 2023, 08:44

NÄDALA KOOK | Ekleerirull

Selles koogis on olemas kõik ekleeri head koostisosad - keedutainas, kreem ja šokolaadiglasuur, aga selle valmistamiseks kulub veidi vähem vaeva, kui tavapäraste ekleeride valmistamiseks. Vahukoore asemel võib rulli panna ka keedu- või toorjuustukreemi, kui nii rohkem meeldib. 

Koostisosad
TAINAS
2 dl Vesi
85 g Või
1 spl Suhkur
Sool
115 g Nisujahu
3 tk Suur muna
TÄIDIS
3 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Tuhksuhkur
1 spl Vanillisuhkur
4 spl Kondenspiim karamelliga või karamellkaste
GLASUUR
150 g Tume šokolaad
0.75 dl Rõõsk koor 35%
30 g Piimašokolaad

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini.  Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

2. Pane vesi, tükeldatud või, suhkur ja sool kastrulisse. Kuumuta mõõdukal kuumusel kuni suhkur ning või on sulanud.

3. Kuumuta korraks keemiseni, siis keera kuumus maha ja kalla korraga sisse jahu. Sega kuni moodustub tainapall.

4. Lase jahtuda ja sega või mikserda ükshaaval hulka munad. Tainas muutub alul küll tükiliseks, aga jätka segamist või mikserdamist, kuni tainas on ühtlane.

5. Kummuta ahjuplaadile, määri spaatliga laiali nii, et moodustub ristkülik mõõtudega 20x30 cm. Tee käed märjaks ja vajuta kõrgemad kohad alla ning silu. Pane ahju ja küpseta 20-25 minutit.

Võta puhas köögirätik ja kummuta tainas rätikule. Keera rätiku abil lühemast küljest alates rulli nii, et rätik jääks tainarulli vahele. Lase 15-20 minutit jahtuda.

6. Vahusta koor tuhk- ja vanillisuhkruga. Rulli tainas lahti, määri sellele vahukoor ja tõsta lusikaga peale kondenspiima või nirista karamellkastet. Keera uuesti lühemast küljest rulli.

7. Glasuuri valmistamiseks haki tume šokolaad. Kuumuta koor kastrulis peaaegu keemiseni, võta pliidilt ja kalla šokolaaditükid sisse. Sega kuni šokolaad on sulanud.

8. Määri peale glasuur ja puista hakitud piimašokolaad.Hoia serveerimiseni külmas.