Magustoidud
13. detsember 2022, 14:49

MAITSETE ADVENDIKALENDER 13 | Härmas pähklid – väga lihtne teha ja imeline kink

Jõulukuu pikkadel õhtutel on härmas pähkleid mõnus krõbistada. Eriti maitsvad jäävad maheda maitse ja rohke rasvasisaldusega pekanipähklid, sama retsepti järgi võid valmistada suhkrust, soolast ja kardemonist härmarüü ka mandlitele. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1.5 dl Peenike suhkur
3 spl Vesi
1 tl Jahvatatud kardemon
0.5 tl Sool
250 g Pekanipähklid

Valmistamine

1. Vala kuumale pannil suhkur, vesi, kardemon ja sool ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud.

2. Lisa pannile pähklid ja kuumuta segades 9-10 minutit, kuni suhkur hakkab karamellistuma ja näeb välja nagu peenike liiv.

3. Vala pähklid küpsetuspaberile ja aja kahe kahvliga laiali, nii et ei jääks suuremaid klompe. Tee seda kohe, sest suhkur kõvastub kiiresti.

4. Lase pähklitel maha jahtuda ja tõsta kaussi või purki.