Arhiivifoto

Foto: Unsplash
Küpsetised
27. november 2022, 09:59

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Väga lihtne jahuvaba tänupühalik kõrvitsakook (1)

Tänada ei ole iialgi üleliia. Seega võib iga päev tänupühaks sobida. Pühadelauale aga lihtsalt peab kook kuuluma. Jagan täna üht ameerikalikku hõrgutist, ms ülendab sügiseste hiigelviljade kaunid värvid ja õrnad maitsed. Retsept ei sisalda kübetki jahu!

6-12-le

Vaja läheb:

  • 400g kõrvitsapüreed (lihtne ise teha!*)

  • 1 tl ehtsat vaniljeekstrakti

  • 1 klaas suhkrut (vali peedisuhkur!)

  • 2,5 tl kõrvitsakoogi vürtsi (või sega kokku 1 osa jahvatatud nelki ja vürtspipart + 2 osa jahvatatud muskaati ja ingverit ning 3 osa kaneeli)

  • 0,25 tl soola

  • 1,4 klaasi vahukoort

  • 3 suurt muna

Tee nii:

Kuumuta ahi 150 kraadini ja määri lahtikäiv koogivorm võiga.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel vürtse ning sega siis hulka suhkur,  vanilje ja kõrvitsapüree. Sega pidevalt kuumutades umbes 5 minutit.

Eemalda pann tulelt ja kalla segu suuremasse kaussi. Lase 20 min seista, kuni see jahtub.

Seejärel lisa värske vahukoor ja sega ühtlaseks.

Nüüd sega ükshaaval sisse munad ning kalla kõik võiga määritud vormi.

Küpseta umbes 50 minutit. Serveeri koos vaniljejäätise või -kastmega!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

* kõrvitsapüreeks pane pool kõrvitsat koos koorega 200c ahju ja küpseta umbes 20 minutit, seejärel püreeri blenderis. Värvi ja maitse ergutamiseks võid lisada pisut sidrunimahla või õunaäädikat. Pane purki, külmikusse ja kasuta kõiksugu kookides vähemalt nädal aega.