Õrnsoolasiig pihlakamarjadega

Foto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 6. oktoober 2022 10:50
Oktoobris on pihlakas peaaegu viimane, kes meile oma marju pakub. Nüüd ongi need täiesti küpsed korjamiseks, eriti siis, kui külm on näpistamas käinud – siis taandub marjade maitsest kibedus. Muidugi võib lasta ka sügavkülmal selle töö ära teha. Pihlakamarju on kergem katki suruda, kui neid enne pisut kuumutada – kas mikrolaineahjus või potis pliidil. Lase marjapüreel jahtuda, enne kui selle kalale paned.

Koostisosad
2 tk Värske siiafilee (kokku 600-700g)
1.5 spl Sool
1.5 spl Suhkur
1 tl Jahvatatud valge pipar
2 dl Pihlakamarjad
Värske till

Valmistamine

1. Aseta fileed tööpinnale nahaga pool all. Nopi ettevaatlikult luud välja. Puista fileedele suhkrut, soola ja pipart ning hõõru käega kergelt laiali, et kala oleks ühtlaselt puistega kaetud.

2. Suru pihlakamarjad kahvliga katki ja laota fileedele. Haki peale ka veidi värsket tilli. Tõsta fileed teineteise peale nii, et nahaga pool jääb väljapoole. Mähi kala küpsetuspaberisse ja seejärel fooliumisse.

3. Lase külmkapis maitsestuda vähemalt 8 tundi, parem kui üle öö. Kui soovid õrnemat maitset, eemalda pihlakamarjad juba mõne tunni pärast.

4. Lõika fileed viltuselt viiludeks ja serveeri meelepärasel saial või leival.