Tiina Lebane 7. oktoober 2022 07:41
Väikesed lihapallid sobivad õhtusöögiks kartuli või salati, makaronide või tatraga söömiseks, aga ka külmlauale suupisteks. Õuna on tainas päris palju ning tänu sellele on lihapallid mõnusalt magusa maitsenüansiga ja ka koostiselt tervislikumad.  

Koostisosad
1 dl Külm vesi
0.5 dl Riivsai
2 tk Keskmine õun
1 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Muna
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
400 g Veisehakkliha

Valmistamine

40 tk

1. Mõõda vesi ja riivsai tainakaussi, jäta paisuma. Koori õunad, sibul ja küüslaugud. Lisa paisunud riivsaiale riivitud õunad ning peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Lisa ka muna, sool, pipar ja hakkliha ning sõtku mass käega hoolikalt läbi.

2. Vormi märgade kätega tainast väikesed lihapallid. Tõsta pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Paku kõrvale meelepärast dipikastet.