Ahjuvorm kõrvitsa ja seentega

Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 18. oktoober 2022 10:13

Kõrvits on mahe ja mahlakas, annab mõnusa konsistentsi supile, pirukale, pudrule, vormi- või pajaroale. Ka magusrooga ja kooki passib suurepäraselt. Hoidistamistki ei saa unustada: kõrvitsat tasub purki panna klassikalise marinaadiga või ka näiteks pohlade või pihlakatega.

Toasoojas kipub kõrvits paari-kolme kuu pärast riknema, kuid jahedas ja kuivas kohas peab terve koorega vili kuni pool aastat vastu. Lahtilõigatud kõrvits säilib külmkapis mõne päeva, pikemaks tarvitamiseks võib seda parajate portsudena sügavkülma panna.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99