Vaniljekreem. Arhiivifoto.

Foto: Unsplash
Inglise ja Iiri köök
11. september 2022, 08:40

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Inglise vaniljekreem ehk crème anglaise

Jagan täna kuninganna mälestuseks üht inglise köögi vaat et tuntuimat magusaretsepti, mida valmistada lihtne ja mille tulemus lausa kuninglikult luksuslik:

  • 1 tass 35% vahukoort

  • 1 tass täispiima

  • 4 suurt munakollast

  • 1 spl kvaliteetset vaniljekaunapastat ilma ekstraktita või üks vaniljekaun, pikisuunas lahti lõigatud;

  • 1/3 tassi peent suhkrut

  • 2 tl maisitärklist

Kaunistuseks:

  • Värskeid marju ja pähkleid, tükeldatud puuvilju.

Tee nii:

Vahusta keskmise suurusega kausis munakollased, suhkur ja maisitärklis ühtlaseks paksuks kreemiks.

Seejärel kuumuta väikeses potis piima, koort ja vanilliini, kuni panni äärtesse tekivad mullid.

Eemalda kausist 1/2 tassi kuuma koort ja vispelda see pidevalt vahustades munasegu hulka. Kalla munakollasesegu vähehaaval tagasi kastrulisse koos ülejäänud kooreseguga, pidevalt vahustades, et vältida klompide teket. Jätka pidevalt vispeldades segu kuumutamist, kuni see jätab lusika tagaküljele jälje, kui tõmbate sõrmega lusikale. Ära keema lase - kui sul on termomeeter, jälgi et temperatuur ei tõuseks üle 80 kraadi (segu hakkab paksenema u 70 kraadi juures).

Tõsta kreem tulelt ja jahuta. Võid valmis teha ka eelmisel päeval.

Kui soovid kreemist eraldi paksemat desserti teha, pane lihtsalt pisut rohkem maisitärklist.

Kalla kreemi marjadele ja puuviljadele või hoopis pannkookidele. Mõnus lihtne luksus - lausa kuninglik!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin