Kalatoitude retseptid
11. august 2022, 07:44

SUVINE KALAPÄEV! Kalakotletid kurgisalatiga

Kalakotlette on suvisel ajal hea õues grillil küpsetada – kalapraadimise lõhn jääb õue! Kotlettide kogus oleneb sellest, kui suured teed. Keskmise suurusega vormides saad kindlasti 16 kotletti. Hakkimise asemel võid kala ka köögikombainis purustada, aga siis kaob mõnus tükiline koostis.

Koostisosad
400 g Lõhe või mõne muu kala filee
1 dl Riivsai
1.5 dl Rõõsk koor 35%
5 tk Sibulavars (koos valge osaga)
Värske till
1 tk Muna
0.5 tl Karripulber
0.5 tl Sool
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Õli praadimiseks
KURGISALAT
1 tk Pikk kurk
1 dl Maitsestamata jogurt
2 spl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar
Suhkur
Roseepipar

Valmistamine

12-16 tk

1. Patsuta kala kuivaks ja haki suure noaga väikesteks tükikesteks. Sega kokku riivsai ja vahukoor. Haki sibul ja till peeneks. Lisa kalamassile natuke paisuda jõudnud riivsaiasegu, hakitud maitseroheline, muna, samuti karripulber, sool ja sidrunimahl. Sõtku käega ühtlaseks tainaks. Vormi tainast lusika abiga sobiva suurusega kotletid ja prae pannil kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks.

2. Kurgisalati tegemiseks tõmba kurgist koorimisnoaga pikuti õhukesed viilud. Maitsesta jogurt äädika, soola, pipra ja suhkruga ja kui vala kurgiviiludele. Sega kergelt läbi.

Serveeri lõhekotlette kurgisalatiga ning puista peale veidi roseepipart ja hakitud tilli.