Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + tardumiseks vähemalt 4 tundi
Koostisosad
2 prk Virsikukompott (400g) või u 600 g värskeid virsikuid või aprikoose
5 tk Želatiinileht
4 dl Roosa vein
1 pk Pehmed marmelaaditäidisega küpsised, nt Milka vaarikatäidisega (150 g)
600 g Värsked marjad (maasikad, vaarikad, mustikad vm)
2 dl Rõõsk koor 35%
250 g Mascarpone
2 tl Vanillsuhkur
80 g Beseeküpsised
Valmistamine
1. Kui kasutad konservivirsikuid, siis nõruta need sõelal ja hoia alles 2,5 dl vedelikku. Lõika virsikud (või aprikoosid) õhemateks sektoriteks ja tõsta umbes kolmveerand kogusest suure kausi (2 l) põhja.
2. Pane peale umbes pool marjakogusest. Suuremad marjad, näiteks maasikad, lõika pooleks.
3. Pane želatiin külma vee sisse paisuma. Kuumuta vein potis peaaegu keemiseni ja tõsta pliidilt. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sulata segades kuumas veinis. Vala želatiinisegu virsikuleeme sisse ja tõsta 15 minutiks külmkappi, et želatiin hakkaks tarduma.
4. Seejärel vala segu kaussi puuviljadele ja marjadele ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmkappi.
5. Tõsta tarretisekihile pool allesjäänud marjakogusest. Lõika küpsised neljaks ja jaga marjade vahele.
6. Vahusta koor ja mascarpone koos vanillisuhkruga pehmeks vahuks ja tõsta lusikaga kaussi marjadele-küpsistele. Kõige peale pane beseesid ja marju. Serveeri kohe.
Kommentaarid (0)