Tiina Lebane 29. juuli 2022 11:16
Lihtne magustoit, aga see-eest kui efektne ja maitsev! Kasuta meelepäraseid marju ja puuvilju, värskeid või konservist või mõlemaid korraga, ja veinitarretise jaoks vali võimalikult tugevat roosat värvi jook. Ku isa kompotikraami ei kasuta, siis leemeks vali mõni maheda maitsega mahlajook.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + tardumiseks vähemalt 4 tundi

Koostisosad
2 prk Virsikukompott (400g) või u 600 g värskeid virsikuid või aprikoose
5 tk Želatiinileht
4 dl Roosa vein
1 pk Pehmed marmelaaditäidisega küpsised, nt Milka vaarikatäidisega (150 g)
600 g Värsked marjad (maasikad, vaarikad, mustikad vm)
2 dl Rõõsk koor 35%
250 g Mascarpone
2 tl Vanillsuhkur
80 g Beseeküpsised

Valmistamine

1. Kui kasutad konservivirsikuid, siis nõruta need sõelal ja hoia alles 2,5 dl vedelikku. Lõika virsikud (või aprikoosid) õhemateks sektoriteks ja tõsta umbes kolmveerand kogusest suure kausi (2 l) põhja.

2. Pane peale umbes pool marjakogusest. Suuremad marjad, näiteks maasikad, lõika pooleks.

3. Pane želatiin külma vee sisse paisuma. Kuumuta vein potis peaaegu keemiseni ja tõsta pliidilt. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sulata segades kuumas veinis. Vala želatiinisegu virsikuleeme sisse ja tõsta 15 minutiks külmkappi, et želatiin hakkaks tarduma.

4. Seejärel vala segu kaussi puuviljadele ja marjadele ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmkappi.

5. Tõsta tarretisekihile pool allesjäänud marjakogusest. Lõika küpsised neljaks ja jaga marjade vahele.

6. Vahusta koor ja mascarpone koos vanillisuhkruga pehmeks vahuks ja tõsta lusikaga kaussi marjadele-küpsistele. Kõige peale pane beseesid ja marju. Serveeri kohe.