Taimetoidu retseptid
20. august 2022, 10:33

PANEME PEO PÜSTI! Rikkalik köögiviljavaagen kahe dipikastmega

Suvisel ajal on ühe rikkaliku köögiviljavaagna kokku panemine lihtne ja tänuväärne. Värskeid köögivilju leidub igale maitsele ja igas värvis. Selle vaagna puhul võikski kehtida põhimõte, mida rohkem seda uhkem nii koosluse kui värvide osas. Paar erinevat dipikastet kokku suristada ning mõnus tervislik amps ka suuremale seltskonnale ongi valmis.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Porgnad
3 tk Sellerivars
2 tk Väike kollane või triibuline peet
1 tk Nuikapsas
1 tk Väike lillkapsas
1 tk Väike brokoli
1 tk Paprika
1 tk Lehtkapsas
1 tk Lollo rosso salat
2 peotäit Hernekaunad
200 g Kirsstomat
FETAKASTE
200 g Feta juust
2 dl Maitsestamata jogurt
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
2 tl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar
OA-PARMESANI DIPIKASTE
1 prk Valged oad (400g)
2 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Riivitud parmesan
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 spl Oliiviõli
3 spl Vesi
1 spl Värskelt pressitud sisrunimahl
Must pipar
Sool

Valmistamine

1. Feta dipi valmistamiseks surista feta juust, jogurt ja hakitud küüslauk kombainis või saumikseriga ühtlaseks ning kreemiseks. Lisa oliiviõli ja töötle kuni see on kastmesse segunenud ja kaste kohev. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.

2. Oadipi valmistamiseks nõruta ja loputa oad. Pane kombaini koos küüslauguküünte, juustu, sidrunikoore ja soolaga ning surista püreeks. Lisa oliiviõli, vesi, sidrunimahl ja pipar ning töötle kuni saad kreemise kastme. Maitsesta veel soola ja pipraga, kui vaja.

3. Lõika porgandid ja sellerivarred kangideks, peedid ja nuikapsas koori ning lõika õhukesteks viiludeks. Eralda lillkapsas ja brokoli õisikuteks. Paprika lõika ratasteks või ribadeks.

4. Pane vaagnale topsid dipikastmetega, siis salati- ja lehtkapsalehed, lao peale juurviljad ja köögiviljad. Pane kaunistuseks mõni söödav lilleõis ja serveeri kohe.