Pille Enden 24. märts 2022 07:09
Rahvuskala räim maitseb alati hästi ja koduselt, eriti krõbedaks praetuna ja pisukese sinepise mekiga. Sinepimaitse tugevus sõltub kasutatud sinepist, kel see paremini istub võib panna klassikalist kanget sinepit, kes aga armastab mahedamat maitset, võib panna Dijoni või mõnda muud mahedamat variant. Krõbedaks praetud räimede juurde võib pakkuda keedetud kartuleid või kartulipüreed.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
800 g Räimed
2 tk Muna
2 dl Kohvikoor
2 spl Sinep
2 tl Mesi
2.5 dl Rukkijahu
1.5 tl Sool
PRAADIMISEKS
4 spl Või
1 spl Õli

Valmistamine

1. Tupsuta kalafileed majapidamispaberiga kuivaks. Klopi munad lahti, vispelda hulka koor, sinep ja mesi.

2. Sega rukkijahu ja sool. Kasta fileed esmalt munasegusse ja siis paneeri jahus. Prae pannil või ja õlis segu kuldpruuniks ja krõbedaks. Serveeri keedetud kartulite või kartulipüreega.