Borš

Foto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
2. märts 2022, 09:58

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Ukrainapärane borš (1)

Ukrainapärast borši eristab teistest see, et kapsas lisatakse keetmise lõpuosas, et see jääks veidi krõmpsuv. Lisaks serveeritakse borši tihti küüslaugusaia ehk pampuškaga.

Vaja läheb

  • 3 l köögiviljapuljongit

  • 1 suurem peet

  • 1 suurem porgand

  • 1 sibul

  • 1 peotäis sellerit

  • 1 peotäis selleri lehti

  • pool kapsapead

  • 1 spl õli

  • 3 spl äädikat

  • sool, pipar, petersell maitse järgi

  • soovi korral kaerakoort

  • soovi korral küüslaugusaia

Valmistamine

1. Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibul ja pruunista umbes 5 minutit. Lisa sibulale vesi ja lase keema tõusta.

2. Seejärel lisa hakitud peet, seller, porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda keskmisel kuumusel umbes 20 minutit.

3. Lisa hakitud kapsas ja keeda veel 10 minutit.

4. Lisa äädikas ja sellerilehed. Lase korraks veel keema tõusta.

5. Serveeri kaerakoore ja küüslaugusaiaga.