Ukrainapärast borši eristab teistest see, et kapsas lisatakse keetmise lõpuosas, et see jääks veidi krõmpsuv. Lisaks serveeritakse borši tihti küüslaugusaia ehk pampuškaga.
Vaja läheb
3 l köögiviljapuljongit
1 suurem peet
1 suurem porgand
1 sibul
1 peotäis sellerit
1 peotäis selleri lehti
pool kapsapead
1 spl õli
3 spl äädikat
sool, pipar, petersell maitse järgi
soovi korral kaerakoort
soovi korral küüslaugusaia
Valmistamine
1. Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibul ja pruunista umbes 5 minutit. Lisa sibulale vesi ja lase keema tõusta.
2. Seejärel lisa hakitud peet, seller, porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda keskmisel kuumusel umbes 20 minutit.
3. Lisa hakitud kapsas ja keeda veel 10 minutit.
4. Lisa äädikas ja sellerilehed. Lase korraks veel keema tõusta.
5. Serveeri kaerakoore ja küüslaugusaiaga.
Kommentaarid