Foto: Kollaaž, pildid Martin Ahven
Toiduuudised
28. veebruar 2022, 14:16

UKRAINA LOHUTUSTOIT | Trahteri Hutorok perenaine Svetlana Dogadina: toit peab olema armastusega tehtud. Head isu boršile, pekile ja vareenikutele!

„Ukraina köögi vaieldamatult tuntuim roog on Ukraina borš. Kuigi ka vareenikud, holubtsi ja salo on traditsiooniliselt kuulunud meie toidulauale ning neid võib leida ka Ukraina kööki pakkuvatest restoranidest,“ ütleb kaks aastat Mustamäel tegutsenud trahteri Hutorok perenaine Svetlana Dogadina.

„Borši keedavad paljud, aga meie paneme supi sisse ka punaseid ube. Ukraina borši kõrvale kuuluvad kindlasti ka pampuški ja õli värskelt pressitud küüslauguga,“ rõhutab Dogadina, et ilma nende kahe neutraalse maitsega pärmitinakuklita pole borš enam Ukraina oma.

Edasi lugemiseks: