Restoran Mimosa peakokk Juhan Heinsalu

Foto: Aron Urb
Toiduuudised
30. jaanuar 2022, 14:37

OI, SEE ON MINU LEMMIK! Mimosa peakokk Juhan Heinsalu jagab nippe, kuidas tema oma lapsed kalausku pööras (+ eriti maitsvate kalapulkade retsept!)

Kala võiks leiduda väikese inimese toidulaual 2-3 korral nädalas. Mida aga teha, kui laps kalasööke pelgab ning seetõttu mitmetest kasulikest rasvadest ja vitamiinidest ilma jääb? Restoran Mimosa peakokk Juhan Heinsalu on töötanud aastaid kokana ja teab isana täpselt, millised on maitselt kõige mahedamad kalad ja milliseid lapsesõbralikke roogi nendest valmistada.

Juhani silmis võib pidada kaheks kõige mahedamaks kohalikuks kalaks koha ja forelli, kaugemalt ka lõhet. „Lapsesõbralike kalade puhul on oluline silmas pidada seda, et mitmetes kalades on rohkelt luid. Kohal on võimalik kõik need välja võtta, punasel kalal samuti, aga teistega läheb juba natuke keerulisemaks,“ selgitab ta.

Edasi lugemiseks: