Lihapallide asemel mõnusad oapallid
Foto: Kristi RebaneArtikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2022. aasta jaanuarinumbris.
PÕNEV VALIK | Lihapallide asemel mõnusad oapallid (1)
Mustadest ubadest saab valmistada tõeliselt maitsekaid ja toitvaid taimseid pallikesi. Need on superhead pastaga serveerimiseks, aga sobivad hästi ka dipikastmega suupistelauale, koorekastmes koos kartulipudruga või külmalt vahepalaks.
Vaja läheb (neljale):
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
2 × 400 g musti konservube
100 g täistera-kaerajahu (võib olla ka gluteenivaba)
1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 sl ketšupit
soola-pipart
praadimiseks õli
Serveerimiseks:
tomatikastet
spagette
parmesani või muud kõva laabijuustu.
Valmista oapalle nii:
1. Koori sibul ja küüslauk. Haki sibul peenelt ja prae õlis kuldseks. Pressi juurde küüslauk ja prae veel minutike.
2. Loputa ube sõelal külma vee all, siis nõruta.
3. Mõõda kaussi kaerajahu, lisa oad, praesibulasegu, vürtsköömned ja ketšup. Sõtku ained käte vahel tainaks ja maitsesta soola-pipraga. Ära tainast aga üle sõtku, sellesse peaks jääma ka oatükke.
4. Veereta segust märgade käte vahel pallikesed, lao taldrikule ja lase 30 minutit külmkapis taheneda.
5. Prae pallikesed õlis kuldseks ja serveeri keedetud spagettide, tomatikastme ja riivitud juustuga.
Toit saab valmis 1 tunniga!
Kui soovid krehvtiseid palle
Retsepti järgi valmivad maheda maitsega oapallid. Kui eelistad krehvtisemat rooga, kasuta ketšupi asemel mõnd parajasti kodus leiduvat tšilli- või barbeque-kastet.
Kommentaarid