Linnuliha retseptid
11. detsember 2021, 13:03

MAITSETE ADVENDIKALENDER 11 | Kanakintsud vürtsises koolamarinaadis

Kui sa tulist vürtsikust ei pelga, siis kasuta marinaadis julgelt Cayenne`i pipart ja vähemalt 2 tl, nagu retseptis kirjas, sest magusad ketšup ja kokakoola lisavad leevendavat magusust piisavalt. Alternatiivina võid kasutada ka pisut mahedamat Cajuni maitseainesegu.

Koostisosad
4 tk Kanakints (naha ja luudega)
MARINAAD
2 tl Cayenne`i pipar
2 tl Paprikapulber
1 tl Sool
1 tl Jahvatatud must pipar
2 spl Ketšup
1 dl Kokakoola
1 dl Õli

Valmistamine

1. Sega kokku kõik marinaadiained. Puhasta kanakintsud, tõsta kaussi ja vala marinaad peale. Mudi käega, nii et lihatükid oleksid igast küljest kaetud. Kata kauss kaane või toidukilega ja tõsta vähemalt 4 tunniks (või järgmise päevani) külmkappi maitsestuma.

2. Võta liha vähemalt tund enne ahjupanemist toasooja. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pühi kintsudelt köögipaberiga liigne marinaad maha, pane ahjuvormi ja küpseta ahju ülemises kolmandikus umbes 30 minutit, kuni liha on küps ja kananahk ahvatlevalt krõbe.