Ghee

Foto: Freepik
Toiduuudised
20. detsember 2021, 14:28

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2021. aasta detsembrinumbris. 

TUNNE MAITSEID | Mis imeasi veel see ghee on?

Ehk oled retsepte uurides kokku puutunud veidi võõrapärase sõnaga - ghee? Kas on see miski maitseaine, magustoit või hoopis midagi muud? Loe ja saa teada!

Ghee on selitatud või – sügavkuldne ja veidi pähklise maitsega rasvaine. Ghee’d soovitatakse kasutada tavalise või asemel kõrgel kuumusel praadides, kuna selle suitsemispunkt on märkimisväärselt kõrgem (u 250 ℃) kui tavalisel võil (u 150 ℃). Ghee’d kasutatakse laialdaselt India köögis, kuid nüüd leiab seda järjest enam ka meie poelettidelt.

Edasi lugemiseks: