Toiduuudised

Selveri Köögi arendusjuht: Moe- ja toidutööstus käivad käsikäes

SÖÖME SILMADEGA! Vaata, millised värvid on just nüüd toitudes moes ja mis maitseb alati klassikana 

Kersti Eero, 6. november 2021 08:10
VÄRV PÜÜAB PILKU: kõrvitsapüreesupp, gazpacho ja brokoli-spinatipüreesupp.Foto: Jaan Heinmaa

„Mis värvidesse puutub, siis moetööstus ja toidutööstus käivad käsikäes,“ kinnitab Kulinaaria OÜ arendusjuht Merje Kips, et läbi aastate on moevärvid kajastunud ka toidus. „Ja nagu on klassikaline riietus, mida kantakse aastakümneid, on ka teatud klassikalised toidud, mida süüakse aastakümneid.“

„Sel ajal, kui moes olid näiteks rohelised toonid, tekkis ka toidutööstuses hästi palju rohelise õunaga maitseid. Kui tänavapildis domineeris kollakas-oranžikas päikeseloojangu toon, jõudis lettidele palju mangoga toite. Kui rõivamoes valitses lillakas, kasutati hästi palju tumedat ploomi ning tekkisid ploomiga jogurtid ja kohupiimakreemid. Kui moevärviks sai roosa, hakati palju kasutama rabarberit, et rõhutada roosat ka toidus,“ räägib Merje. Mäletatavasti tunnistati alles üle-eelmisel suvel seltskonnajoogina vaid roosat mulli.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

27.10.2014
Värvid toidus