Toiduuudised

KUIDAS MEKKIDA PAPPI? | Koroonat põdenud eestlased jagavad praktilisi nippe, kuidas süüa maitse ja lõhnata 

Manona Paris, 7. november 2021 12:32

DILEMMA: Mida süüa, kui toit maitseb nagu papp?

Foto: Unsplash

Maitset pole, lõhnast rääkimata – moodsa aja katku ehk koroona põdemine teeb füüsise kõrval maatasa meeled, mis varem naudingut pakkunud. Viiruse läbipõdenud jagavad kogemusi, kuidas toituda siis, kui kõik maitseb ühtmoodi papiselt või lihtsalt jube vastikult.

Pea- ja liigesevalu, mõttehämu, meeletu palavik, vastik köha ja nohu – koroona pole mingi kingitus. Kuigi vaktsineeritud põevad seda kergemalt, on see haigus ikkagi erakordselt vastik. Covid-19 ründab pahatihti ka ninas asuvaid haistmisnärve, mis edastavad infot ajule, tulemuseks lõhna- ja maitsemeelte kadumine.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

28.10.2021
VÄRISE, VIIRUS! Siit leiad ülevaate tervist turgutavatest toitudest ja retseptidest
25.05.2021
TREENI OMA KEELT JA NINA! Miks on pärast koroonat hea mõte maitsta veidraid ja muidu vastikuid toite
25.01.2021
KOROONAMENÜÜ: mida süüa, kui maitset nagunii ei tunne?