„Söömine on sotsiaalne tegevus – see toob inimesed ühise laua taha ning seda nauditakse. Üheskoos söömine ei ole füüsiline vajadus kõhtu täita, vaid emotsiooni otsimine ja saamine,“ usub Brasserie 11 peakokk Heidi Pinnak.

Foto: Evelin Lillepuu
Toiduuudised
25. oktoober 2021, 15:18

HEA TOIT EI OLE PATT! Heidi Pinnak leiab, et mõnusalt rasvane ja maitsekas Prantsuse köök väärib nautimist (+ sinimerekarpide retsept!)

„Kokakunst on rahva kultuuri osa – nii, nagu Eestis, on toidul ka Prantsusmaal suur osa inimeste elus,“ ütleb Eesti tippkokk Heidi Pinnak. Söömine on tema sõnul sotsiaalne tegevus – see toob inimesed ühise laua taha ning ka seda nauditakse. Sestap jagab ta ka soovitusi, kuidas toitu nautida, kuidas valmistada gastronoomia kodumaal populaarseid sinimerekarpe valge veini kastmes ning kuidas Prantsuse köök üldse jaguneb.

„Toit on prantslastele väga tähtis. Nad on saanud oma toidukunsti segamatult aastakümneid lihvida ja nähtud vaev on tekitanud traditsioonid. Prantslased on nagu toidukunsti vedur planeedil Maa,“ ütleb Brasserie 11 peakoka ametit pidav Heidi.

Edasi lugemiseks: