Toiduuudised

KANALIHAGA POES LÕPP? Miks seda justkui enam müüa ei tohi ja kuidas linnuliha nüüd osta? (9)

Toidutare, 11. oktoober 2021 16:04

Toores kana, edaspidi tuntud poeletis kui broiler.

Foto: Unsplash

Põllumajandus- ja toiduameti (PTA) peadirektori asetäitja Katrin Reili sõnul tuleb linnuliha müügil edaspidi selgelt märgistusel eristada, kas tegemist on kana või broileriga. Segadust toob tõik, et seni on broileriliha saadused nagu filee olnud vahel müügis kui kana või kanaliha, mis aga pole korrektne.

„Näiteks linnurümbad määratletakse kodukana puhul tibudeks ja broileriteks, kui tegemist on painduva (mitteluustunud) rinnakiiluga linnuga; ja kukeks, kanaks, hautamiseks või keetmiseks mõeldud kodulinnuks, kui tegemist on jäiga (luustunud) rinnakukiiluga linnuga,“ selgitas Reili meediale saadetud teates.

Edasi lugemiseks: