Artur Kazaritski. Bocuse d'Or Euroopa poolfinaal,esimene päev Saku Suurhallis.

Foto: Hannes Dreimanis
Toiduuudised
17. september 2021, 09:31

HEA MAITSE VÕISTLUS | Artur Kazaritski esindab Eestit 27. septembril maailma tippkokkade võistlusel Lyonis

Iga kahe aasta tagant kogunevad kokkade olümpiaks tituleeritud võistlusel Bocuse d’Or Lyonis 24 kokka 24 riigist, et omavahelises pingelises mõõduvõtmises selgitada välja maailma parim. Valdkonna tippsündmusel, mis toimub sel aastal 26.-27. septembril, esindab Eestit Sillamäelt pärit kokk Artur Kazaritski, kes pääses 2020. aasta sügisel Euroopa eelvoorust võistluse finaali.

Kazaritski ütleb oma intervjuudes tihti, et võitluse puhul on kõige olulisem meeskond ja inimestevaheline võime üksteisest aru saada. Andeka Eesti koka treeneriks on kolleeg Geraniumi restoranist, Rootsi meeskonnas 2016. aasta Bocus d’Or võistlusel abikokana osalenud Hampus Risberg. Kazaritski abikokk ehk commis on Magnus Rosendahl, on kirjas meediale saadetud teates.

Edasi lugemiseks: