Magustoidud
26. september 2021, 13:11

ÜKS VÄGA KASULIK KEEDIS | Õuna-kibuvitsamoos

Õuntega keedetud moos on hea võimalus kibuvitsa kasulikke omadusi talveks talletada. Moos sobib pannkookidele, saia peale, magustoitudesse ja ka Lapi  juustuga serveerimiseks.  Marjade puhastamiseks tasub aega varuda, see on moosikeetmise kõige tüütum osa ja võtab aega. Moosi valmistamiseks tasub valida pigem kõvemad marjad. Murakasõbrad, kes õigel ajal metsa ei jõudnud, võivad nüüd asenduseks keeta õuna-kibuvitsamoosi, sest selle maitse meenutab veidi murakamoosi.

Koostisosad
500 g Kibuvitsamarjad
1 kg Õunad
2 dl Vesi
1 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
2 dl Moosisuhkur
4 spl Mesi

Valmistamine

800 -900 ml

1. Poolita marjad ja koogi teelusika varrega seemned välja. Pese poolitatud marjad jooksva vee all.

2. Koori õunad ja eemalda südamikud. Tükelda ja pane koos marjadega kastrulisse. Lisa vesi ja apelsinimahl. Kuumuta 15 minutit või kuni õunad ja marjad on hästi pehmed. Püreesta saumikseriga või hõõru läbi sõela.

3. Kalla potti moosisuhkur ja lase veel 10-15 minutit podiseda. Võta pliidilt ja sega hulka mesi. Tõsta kuumalt purkidesse ja sule.

Lapi juustuga serveerimiseks võib juustu ahjus või pannil kuumutada.