Supiretseptid
29. september 2021, 06:41

Sametine seenesupp

Kuivatatud puravikud on see võlukoostisosa, mis annab supile suurepärase seenearoomi ja -maitse, šampinjonid üksi sellega hakkama ei saa. Vahustatud koor aga teeb supist eriti sametise ja kergelt vahuse, nii et võid seda julgelt pakkuda ka pidulikul puhul.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 prk Kuivatatud puravikud (35g)
250 g Värsked, pruunid šampinjonid
1 tk Keskmine sibul
50 g Või
2 spl Nisujahu
1.5 dl Kuiv valge vein
2 dl Rõõks koor (35%)
Sool
Must pipar
Hakitud murulauk

Valmistamine

1. Pane kuivatatud puravikud 15 minutiks 0,5 l sooja vee sisse likku. Seejärel vala sõelale, suru seened kuivemaks ja jäta leotusvesi alles. Haki suuremad seened väiksemaks.

2. Puhasta ja viiluta šampinjonid, koori sibul ja haki peeneks. Sulata poti põhjas 20 g võid ning prae selles seeni ja sibulaid umbes 10 minutit, tõsta potist ära. Sulata samas potis ülejäänud või, lisa jahu ja prae segades minuti jagu. Lisa osade kaupa ja segamist jätkates seenevedelik ja vein, lase keema tõusta ja keeda umbes 5 minutit.

3. Vahusta koor pehmeks vahuks.

4. Tõsta pott tulelt, vala 2/3 seene-sibulasegust potti ja püreesta. Sega osade kaupa juurde vahustatud koor ja ülejäänud seenesegu ning maitsesta soola ja pipraga. Jaga supp taldrikutesse ja puista peale hakitud murulauku. Söö kohe.