„Kui ma olin väike, õpetas tädi mind tomatit suhkru sisse kastma. See lapsepõlve maitse on mul siiani meeles. Nüüd peaks jälle proovima tomatit suhkruga süüa,“ ütleb kohviku Kastrul peakokk Piret Pusse.Foto: Stanislav Moškov
Toiduuudised
17. august 2021, 15:26

PRAEGU ÜLIOLULINE VILI | Tomatitest vaimustunud peakokk Piret Pusse jagab oma nippe ja lemmikretsepte

„Tomat on hetkel ülioluline,“ ütleb kohviku Kastrul peakokk Piret Pusse. Tomatist ei saa ta üle ega ümber ei kohviku ega restorani Noot köögis, aga kodus ei päädi ta tomatiarmastus ainuüksi kokkamise, vaid ka kasvatamisega. Kaht oma lemmikretsepti jagab Piret täna ka Toidutare lugejatega.

„Tundub, et meil Rolandiga (Pireti elukaaslane – toim) on taimekasvataja kätt, panime ühe paki kirsstomati seemneid maha ja sellest tuli 70 või 80 taime. Mul oli lausa nutumaik kurgus: issand jumal, kuhu ma need kõik panen! Aga kes külla tuli, see lahkudes vähemalt viis taime kaasa sai. Ka meie perekonnas söövad sel aastal vist kõik kirsstomateid,“ ütleb naerusui 2017. aastal Eesti parimaks kokaks tunnistatud Piret Pusse.

Edasi lugemiseks: