Kollaaž

Toiduuudised
2. august 2021, 10:39

RUBLAAJA VIIMASED PÄEVAD RESTORANIS: hinnanumbrid tänasest suurt ei erinenud, aga euro asemel seisis rubla

„Aasta enne krooni tulekut maksis lihapraad rublades sama palju kui praegu eurodes. Kalavalik maksis 12.60, ka meie külmad road maksavad praegu enam-vähem sama palju,“ tõdeb Ritta Roosaar, sirvides Viru hotelli 2. korruse restorani 1991.aasta juunikuust pärit menüüd. „Viru oli eliitrestoran, aga hinnatase oli peentes kohtades kõikjal enam-vähem ühesugune,“ usub ta.

Viru hotellis oli toona kolm restorani: teisel korrusel, 22. korrusel ja Viru varietee. 22. korruse restoran oli peenem kui teise korruse oma ja varietee oli kolmest veel kõige peenem koht. Kindlasti olid eliitrestoranid ka Gloria, Tuljak ja Inturisti hotelli Tallinn restoran. „Inturist Tallinna mindi ekstra sööma böffi, seal tehti seda sinu laua juures.“ Peenematest kohtadest armastati käia ka Raekoja platsil Maharajas ja Vanas Toomas.

Edasi lugemiseks: