Toiduuudised

RUBLAAJA VIIMASED PÄEVAD RESTORANIS: hinnanumbrid tänasest suurt ei erinenud, aga euro asemel seisis rubla 

Kersti Eero, 2. august 2021 10:39

Kollaaž

„Aasta enne krooni tulekut maksis lihapraad rublades sama palju kui praegu eurodes. Kalavalik maksis 12.60, ka meie külmad road maksavad praegu enam-vähem sama palju,“ tõdeb Ritta Roosaar, sirvides Viru hotelli 2. korruse restorani 1991.aasta juunikuust pärit menüüd. „Viru oli eliitrestoran, aga hinnatase oli peentes kohtades kõikjal enam-vähem ühesugune,“ usub ta.

Viru hotellis oli toona kolm restorani: teisel korrusel, 22. korrusel ja Viru varietee. 22. korruse restoran oli peenem kui teise korruse oma ja varietee oli kolmest veel kõige peenem koht. Kindlasti olid eliitrestoranid ka Gloria, Tuljak ja Inturisti hotelli Tallinn restoran. „Inturist Tallinna mindi ekstra sööma böffi, seal tehti seda sinu laua juures.“ Peenematest kohtadest armastati käia ka Raekoja platsil Maharajas ja Vanas Toomas.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

02.08.2021
UUS VIDEOSARI „ÜLEMINEKUAJA MAITSED“ | 30 aasta tagused söögid: vaata, kas nüüdsed noored saavad hakkama Kirju Koeraga!
26.07.2021
30 AASTAT TAGASI: kuidas peegeldus kehv aeg kokaraamatutes? Laulva revolutsiooni aegsed soovitused ja retseptid
24.04.2021
TIPPNÄITLEJAST KOKANDUSGURUKS: Peeter Kardis äratas armastuse kokanduse vastu Odessas filmivõtete ajal kohatud šašlõkimeister