Toiduuudised

TOIDUOLÜMPIA TOKYO MOODI! Mida jaapanlased teleka kõrvale söövad? Kampai koka soovitused, kuidas toit maitsvaks lausuda (+ retseptid!) 

Joonatan Pärn, 23. juuli 2021 09:55

Kollaaž.

Foto: Kristi Rebane, Jaan Heinmaa, Tuuli Mathisen, Seljamaa Fotostuudio, Hele-Mai Alamaa, PantherMedia/Scanpix, Erakogu.

Juba 23. juulil algab Tokyos üks maailma suurimaid spordisündmuseid — olümpiamängud. Mida söövad jaapanlased televiisori vaatamise kõrvale? Milliseid maitsvaid Jaapani köögi roogasid on võimalik ise kodus valmistada, et spordipeo jälgimisele veelgi hoogu juurde anda? 

Kampai restorani kokk Terumasa Minagawa räägib, et jaapanlased söövad televiisori vaatamise ajal zaru sobat (tatrajahust valmistatud nuudleid) ning soumenit (nisujahust tehtud nuudleid). „Samuti Jaapani kiirnuudleid, mille kvaliteet on hämmastavalt hea,“ lisab ta. Põhiroogadena toob ta välja veel onigiri (riisipall, mida valmistatakse valgest riisist ja vormitakse erinevaid kujusid) ja tavalise praetud riisi.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

19.05.2017
Sushi pole ainus - milliseid jaapani toite võiks veel katsetada?
14.03.2016
Sushi ja sashimi kõrvale valmistati spetsiaalne vein