Pille Enden 23. juuli 2021 07:23
Mõnusalt naksakad kurgid valmivad üsna kiiresti. Kurgiviilud on söömiseks valmis juba 1 tunni pärast, aga paari päevaga läheb maitse aina paremaks. Pikuti viiludeks lõigatud kurgid maitsestuvad veidi kauem ja on söömisvalmid 3 tunni pärast.  Vürstikad kurgid sobivad prae kõrvale, hamburgeri vahele või võileiva peale.

Koostisosad
600 g Väikesed kurgid
3 dl Toatemperatuuril vesi
0.75 dl Riisiäädikas
4 spl Vahtrasiirup või suhkur
3.5 tl Peenike meresool
0.5 tl Tšillihelbed
1 tl Purustatud must pipar
3 tk Tillioks
4 tk Küüslauguküüs
2 tk Loorberileht

Valmistamine

1 liiter

1. Lõika kurgid kas 2 mm paksusteks viiludeks, pikuti 8 sektoriks või õhukesteks viiludeks.

2. Sega toasooja keedetud vee hulka äädikas, siirup, sool, tsillihelbeid ja pipar. Sega kuni sool on lahustunud.

3. Lao kurgid tihedalt purki. Pane peale jämedalt hakitud till ja viilutatud küüslauk. Torka purki loorberilehed.

4. Kalla vedelik peale, kata kaanega ja jäta viilud vähemalt 1 tunniks, sektorid ja pikad ribad 3 tunniks, maitsestuma. Kurke võib süüa kohe aga paari päevaga lähevad veel paremaks. Säilivad külmkapis umbes 3 nädalat.