Koostisosad
600 g Väikesed kurgid
3 dl Toatemperatuuril vesi
0.75 dl Riisiäädikas
4 spl Vahtrasiirup või suhkur
3.5 tl Peenike meresool
0.5 tl Tšillihelbed
1 tl Purustatud must pipar
3 tk Tillioks
4 tk Küüslauguküüs
2 tk Loorberileht
Valmistamine
1 liiter
1. Lõika kurgid kas 2 mm paksusteks viiludeks, pikuti 8 sektoriks või õhukesteks viiludeks.
2. Sega toasooja keedetud vee hulka äädikas, siirup, sool, tsillihelbeid ja pipar. Sega kuni sool on lahustunud.
3. Lao kurgid tihedalt purki. Pane peale jämedalt hakitud till ja viilutatud küüslauk. Torka purki loorberilehed.
4. Kalla vedelik peale, kata kaanega ja jäta viilud vähemalt 1 tunniks, sektorid ja pikad ribad 3 tunniks, maitsestuma. Kurke võib süüa kohe aga paari päevaga lähevad veel paremaks. Säilivad külmkapis umbes 3 nädalat.
Kommentaarid (0)