Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
16. juuli 2021, 09:33

VÄHEMAGUS AHVATLUS︱Suvemarjadega jogurtitort krõbedal küpsisepõhjal

Siidja tekstuuriga vähemagusas jogurtitordis võid kasutada meelepärast marjajogurtit. Kena õhkõrnalt roosa tordi saad maasika- või vaarikajogurtiga, tort jääb imeline ka mustikajogurti ja värskete mustikatega.

Vaja läheb (6-8 maiustajale):

  • 200 g valmis muretainast

  • 10 g leht- või pulberželatiini

  • 400 g paksemat marjajogurtit

  • 2 dl vahukoort

  • 4 dl meelepäraseid marju

  • kaunistamiseks mündi- või melissilehti

Valmista torti nii:

1. Koogi põhja tegemiseks rulli muretainas küpsetuspaberil õhemaks ja lõika sellest koogivormi ääre abil 20 cm ketas. Tõsta see koos küpsetuspaberiga koogivormi.

2. Täksi tainaketas kahvliga auklikuks ja kata teise küpsetuspaberiga. Et koogipõhi küpseks tasaseks, aseta pealmisele küpsetuspaberile raskuseks keraamilised küpsetusoad või kuivatatud herned. Küpseta koogipõhja 180kraadises ahjus pöördõhurežiimil 15 minutit. Siis eemalda raskus ja pealmine küpsetuspaber ning küpseta põhja veel 10 minutit, kuni põhi on küps.

3. Täidise tegemiseks paisuta želatiini külmas vees 5 minutit. Pigista lehed kuivaks ja lahusta need potis paari supilusika kuuma veega. Pulberželatiini paisuta 5 sl veega ning sulata potis kogu kausi sisu. Nirista želatiin segades jogurtisse.

4. Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega õrnalt jogurti-želatiinisegu ja 2,5 dl marjadega. Maitse jogurtisegu. Kui soovid magusamat torti, lisa soovi korral juurde 2-3 sl suhkrut.

5. Vala täidis koogipõhjale. Kata tort kilega, et see ei võtaks külmikus juurde võõraid maitseid, ja jäta maius külmkappi vähemalt neljaks tunniks kuni üle öö tarduma.

6. Vahetult enne serveerimist kaunista tort ülejäänud marjade ja mündiga.

Aega läheb 45 minutit + tahenemise aeg!