Supiretseptid

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Külmsupp kana ja kaljaga ehk ehtne vene okroška (1)

Evelin Ilves/Beatrice Fenice, 20. juuni 2021 07:37
okroshkaFoto: Ruslan Olinchuk

Jagan teiega täna üht kuumadesse ilmadesse superhästi sobivat retsepti. Tumedat kalja ja hapukoort ma vabatahtlikult küll ühegi supi sisse kokku ei segaks, ent see kooslus on väga äge. Ja just krõbedaks praetud kanaivakesed annavad sellele roale lõpliku lihvi, suur peotäis mitmepalgelisi ürte samuti.

  • 320 g kanaliha

  • 1,2 l kalja

  • 120 g rohelist sibulat või murulauku

  • 240 g värsket kurki

  • 140 g hapukoort

  • 3 keedetud muna

  • 4 keedetud kartulit

  • 6 redist

  • mett

  • soola

  • Dijoni sinepit

  • maitserohelist: tilli, peterselli, münti, koriandrit

  • tilgake rummi

 Tee nii

Keeda eelnevalt kartulid, seejärel jahuta korralikult maha, koori ja lõika kartul väikesteks kuubikuteks.

Koori kurk ja lõika samuti väikesteks kuubikuteks. Keeda munad kõvaks ja prae suurel tulel oliivõliga kanafilee. Kui kana on valmis, lisa maitse järgi sojakastet, rummi, mett ja vett ning jäta kogu kupatus mõneks minutiks kaane alla. Seejärel tuleb kana jahutada ja kuubikuteks lõigata.

Vedelik, mis jääb kanast üle, leiab samuti kasutust. Sinna sega sinepit ja palju maitserohelist, musta pipart, hapukoort või majoneesi.

Siis sega kõik omavahel läbi ja aseta külma. Serveerimisel lisada hakitud muna, veel rohelist ja vajadusel kalja.

Armastust teie südameisse ja padadesse!