Rabarberikeeks
Foto: JazzinokitchenSINU UUS LEMMIK! Eriti pehme rabarberikarask hea ja paremaga (2)
Jagan täna üht hooajalist ja eriti mõnusat karaskiretsepti, kus rambivalguses särab rabarber ning mahedust-magusust lisavad röstitud sarapuupähklid ja kuivatatud ploomid. Lisaks heale maitsele jätab happeline rabarber karaski ka ägedalt leopardimustriliseks!
0,5 l petti või väherasvast keefirit
2 munavalget
300 g toortatrajahu
1,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
2 sl rafineerimata suhkrut
2 keskmist vart rabarberit
50 g metspähkleid
50 g kuivatatud ploome
Tee nii
Haki rabarber ja ploomid, rösti metspähkleid kuival pannil mõni minut ja haki jämedalt.
Klopi munavalged peti või keefiriga läbi. Sega kuivained omavahel, vala vedelikule ning sega läbi. Lisa pähklid, ploomid ja rabarber taignasse ja sega ühtlaseks.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 1 tund, kuni karask on kerkinud ja küps.
Lase paar minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta restile edasi jahtuma. Säilita karaskit toatemperatuuril köögikäterätikusse mässitult.
Lähemalt loe blogist: jazzinokitchen.blogspot.com
Kommentaarid