Küpsetised

SINU UUS LEMMIK! Eriti pehme rabarberikarask hea ja paremaga (2)

Blogi Jazzinokitchen.blogsport.com, 3. juuni 2021 11:16

Rabarberikeeks

Foto: Jazzinokitchen

Jagan täna üht hooajalist ja eriti mõnusat karaskiretsepti, kus rambivalguses särab rabarber ning mahedust-magusust lisavad röstitud sarapuupähklid ja kuivatatud ploomid. Lisaks heale maitsele jätab happeline rabarber karaski ka ägedalt leopardimustriliseks! 

  • 0,5 l petti või väherasvast keefirit

  • 2 munavalget

  • 300 g toortatrajahu

  • 1,5 tl söögisoodat

  • 0,5 tl soola

  • 2 sl rafineerimata suhkrut

  • 2 keskmist vart rabarberit

  • 50 g metspähkleid

  • 50 g kuivatatud ploome

Tee nii

Haki rabarber ja ploomid, rösti metspähkleid kuival pannil mõni minut ja haki jämedalt.

Klopi munavalged peti või keefiriga läbi. Sega kuivained omavahel, vala vedelikule ning sega läbi. Lisa pähklid, ploomid ja rabarber taignasse ja sega ühtlaseks.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 1 tund, kuni karask on kerkinud ja küps.

Lase paar minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta restile edasi jahtuma. Säilita karaskit toatemperatuuril köögikäterätikusse mässitult.

Lähemalt loe blogist: jazzinokitchen.blogspot.com

Samal teemal

27.05.2021
NII HEA! Kodujuustuvahu ja rabarberiga Brita kook
13.05.2021
IMELINE KOOSLUS: martsipanisel põhjal rabarberikook
29.04.2021
MEENUTADES PRÄÄNIKUID: pehmed mandlijahu-šokolaadiküpsised
16.04.2021
MÕNUSA PÄEVA ALGUSEKS: triibulised mustika-kookose ja astelpaju-mandli chia-pudingid