Kui tahad eriti tugevat nostalgiasööstu, valmista burks värskete lihakotlettide asemel eelküpsetatud poepihvidega ja lisa kastmeks hapukoore-ketšupisegu. Kindlasti ära kapsast salati jaoks riivi, vaid lõika noaga– riivides tuleb salat vesine.
Burgerid:
4 burgerikuklit
määrimiseks võid
4 meelepärast kotletti
soovi korral 4 juustuviilu
viilutatud punast sibulat
4 salatilehte
4 sl ketšupit
Kapsa-porgandisalat:
250 g peakapsast
2 keskmist porgandit
5 kuhjaga sl majoneesi
3 kuhjaga sl hapukoort
2 tl terasinepit
3 sl õunaäädikat
soola-pipart
Valmista burgereid nii:
1. Salati tegemiseks viiluta kapsas peenelt ja haki. Koori ja riivi porgandid. Sega kõik salatiained omavahel jatimmi soolasus parajaks.
2. Grilli kotletid, soovi korral lisa neile pool minutit enne valmimist peale juustuviilud.
3. Määri kuklipooltele võid ja rösti need pannil või grillil kuldseks. Ajasta kuklite röstimine nii, et need saaksid valmis kotlettidega samal ajal.
4. Burkside kokku panemiseks määri kuklipooltele ketšupit, tõsta alumistele kuklitele peale salatileht, kotlet, mõned sibularattad, ohtralt kapsasalatit ja kata teise kuklipoolega.
Retsepti järgi saad neli külluslikku burgerit!
Kommentaarid (0)