Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
4. juuni 2021, 12:45

REEDE LÕUNAKS: burger aasiapärase kurgisalatiga

Värske kurk teeb burgeri ideaalselt mahlaseks. Lintideks lõigatuna püsib kurk saiapoolikute vahel ka paljuparemini kui ratastena. Soovi korral asenda sinep mõne muu meelepärase kastme, näiteks majoneesi või ketšupiga.

Burgerid:

  • 4 burgerikuklit

  • 4 meelepärast kotletti

  • soovi korral 4 juustuviilu

  • 4 sl magusat sinepit

  • 1 suur lihatomat

Kurgisalat:

  • 1 pikk kurk

  • kimp koriandrit

  • pöidlaotsasuurune jupp ingverit

  • soovi korral pool tšillikauna

  • 2 sl riisiäädikat

  • 1 sl seesamiõli

  • 1 tl suhkrut

  • 2 tl musti või valgeid seesamiseemneid

  • soola

Valmista burgereid nii:

1. Salati tegemiseks ribasta kurk köögiviljakoorijaga pikkadeks liistakuteks, raputa peale väheke soola ja jäta sõelale nõrguma. Samal ajal haki koriander, kaabi ingverilt lusikaotsaga koor ja riivi ingver peenelt, haki tšilli.

2. Salatikastme jaoks vispelda äädikas, õli, suhkur ja ingver omavahel.

3. Pigista kurgiviilud veidi kuivemaks ja sega kõikide salatiainetega. Vajadusel maitsesta soolaga.

4. Rösti kuklid ja grilli kotletid, soovi korral lisa pool minutit enne valmimist juustuviilud. Samal ajal viiluta ka tomat.

5. Burkside kokku panemiseks määri kuklipooltele sinepit, tõsta alumistele saiadele tomativiilud, kotletid jakurgisalatit ning kata pealmise kuklipoolega.

Retsepti järgi saad neli külluslikku burgerit!