Värske kurk teeb burgeri ideaalselt mahlaseks. Lintideks lõigatuna püsib kurk saiapoolikute vahel ka paljuparemini kui ratastena. Soovi korral asenda sinep mõne muu meelepärase kastme, näiteks majoneesi või ketšupiga.
Burgerid:
4 burgerikuklit
4 meelepärast kotletti
soovi korral 4 juustuviilu
4 sl magusat sinepit
1 suur lihatomat
Kurgisalat:
1 pikk kurk
kimp koriandrit
pöidlaotsasuurune jupp ingverit
soovi korral pool tšillikauna
2 sl riisiäädikat
1 sl seesamiõli
1 tl suhkrut
2 tl musti või valgeid seesamiseemneid
soola
Valmista burgereid nii:
1. Salati tegemiseks ribasta kurk köögiviljakoorijaga pikkadeks liistakuteks, raputa peale väheke soola ja jäta sõelale nõrguma. Samal ajal haki koriander, kaabi ingverilt lusikaotsaga koor ja riivi ingver peenelt, haki tšilli.
2. Salatikastme jaoks vispelda äädikas, õli, suhkur ja ingver omavahel.
3. Pigista kurgiviilud veidi kuivemaks ja sega kõikide salatiainetega. Vajadusel maitsesta soolaga.
4. Rösti kuklid ja grilli kotletid, soovi korral lisa pool minutit enne valmimist juustuviilud. Samal ajal viiluta ka tomat.
5. Burkside kokku panemiseks määri kuklipooltele sinepit, tõsta alumistele saiadele tomativiilud, kotletid jakurgisalatit ning kata pealmise kuklipoolega.
Retsepti järgi saad neli külluslikku burgerit!
Kommentaarid (0)