Toiduuudised

REEDE LÕUNAKS: burger aasiapärase kurgisalatiga 

Kristi Rebane, 4. juuni 2021 12:45
Foto: Kristi Rebane

Värske kurk teeb burgeri ideaalselt mahlaseks. Lintideks lõigatuna püsib kurk saiapoolikute vahel ka paljuparemini kui ratastena. Soovi korral asenda sinep mõne muu meelepärase kastme, näiteks majoneesi või ketšupiga.

Burgerid:

  • 4 burgerikuklit

  • 4 meelepärast kotletti

  • soovi korral 4 juustuviilu

  • 4 sl magusat sinepit

  • 1 suur lihatomat

Kurgisalat:

  • 1 pikk kurk

  • kimp koriandrit

  • pöidlaotsasuurune jupp ingverit

  • soovi korral pool tšillikauna

  • 2 sl riisiäädikat

  • 1 sl seesamiõli

  • 1 tl suhkrut

  • 2 tl musti või valgeid seesamiseemneid

  • soola

Valmista burgereid nii:

1. Salati tegemiseks ribasta kurk köögiviljakoorijaga pikkadeks liistakuteks, raputa peale väheke soola ja jäta sõelale nõrguma. Samal ajal haki koriander, kaabi ingverilt lusikaotsaga koor ja riivi ingver peenelt, haki tšilli.

2. Salatikastme jaoks vispelda äädikas, õli, suhkur ja ingver omavahel.

3. Pigista kurgiviilud veidi kuivemaks ja sega kõikide salatiainetega. Vajadusel maitsesta soolaga.

4. Rösti kuklid ja grilli kotletid, soovi korral lisa pool minutit enne valmimist juustuviilud. Samal ajal viiluta ka tomat.

5. Burkside kokku panemiseks määri kuklipooltele sinepit, tõsta alumistele saiadele tomativiilud, kotletid jakurgisalatit ning kata pealmise kuklipoolega.

Retsepti järgi saad neli külluslikku burgerit!

Samal teemal

17.06.2021
MÕNUS LÕUNA: peedisalati ja idudega vitamiiniburger
12.06.2021
Suvine klassika – burks kapsasalatiga
28.05.2021
BURGERIHULLUS KOGUB TUURE! Hamburgerite pikk teekond kiirtoidust gurmeeroaks (+ retseptid!)
12.01.2021
HEAD ISU! 9 hõrku veganburgerit, mida sel aastal Tartus proovima peab