Maasika-rabarberipirukas
Foto: Jaan HeinmaaSÖÖ JA NAUDI! Maasika-rabarberipirukas
Suvemagusad maasikad – neist ei saa iial isu täis. Aromaatsed ja maitsvad väikesed punapõsed on täis looduslikke kiudaineid, C-vitamiini ja mineraalaineid, rauasisaldus on aga lausa legendaarne. Nii et söö ja naudi terviseks!
Maasika-rabarberipirukas
Rabarber annab maasikapirukale meeldiva hapuka nüansi, aga piruka võib valmistada ka ainult maasikatega.
10 tk
Valmistusaeg 20 minutit + 30 minutit külmkapis+ 30–35 minutit ahjus
Põhi:
175 g võid
0,75 dl suhkrut
4 dl nisujahu
1 keskmine muna
1 tl vanillisuhkrut
Täidis:
3 muna
300 g hapukoort
2 dl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
3 sl vanillikreemipulbrit
400 g maasikaid
150 g rabarbarit
Klopi või suhkruga heledaks vahuks. Lisa muna, jahu ja vanillisuhkur ning hõõru ühtlaseks tainaks. Suru 24–26 cm pirukavormi põhja ja äärtele ja pane 30 minutiks külmkappi.
Klopi lahti munad. Klopi hulka hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja vanillikreemipulber. Lõika maasikad pooleks, suuremad viiludeks ja lao tihedalt põhjale. Haki rabarber ja pane samuti põhjale. Kalla peale hapukooresegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni täidis on tahe. Lase jahtuda.
Maasika-rabarberipirukas
Foto: Jaan Heinmaa
Kommentaarid (0)