Kollaaž

Foto: 4x Marek Metslaid
Toiduuudised
24. mai 2021, 15:18

KAMBÜÜSIS KOHALIK KRAAM | Arktika ekspeditsioonile seilab kaasa 370 kilo ainult kodumaist sea-, kana- ja veiseliha (1)

Purjelaeva Admiral Bellingshauseni kliimaprobleemide märkamisele pühendatud ekspeditsioon sai pikale teekonnale kaasa 370 kg kodumaist sea-, kana- ja veiseliha.

Keskkonnakeskset ekspeditsiooni planeerides on ekspeditsiooni juhi Tiit Pruuli ja ülejäänud 12-liikmelise laevameeskonna soov, et ka igapäevane elu laevas oleks võimalikult keskkonnasõbralik. „Seetõttu mahutasime juba Eestis laeval olevatesse sügavkülmikutesse 370 kg kodumaist liha,“ sõnas ta.

Foto: Marek Metslaid

Pruuli lisab, et kohaliku eestimaise toidu tarbimisega saab oluliselt oma ökoloogilist jalajälge vähendada, sest kodumaine toit on kasvanud ja valminud siin samas Eestimaal, sellel on oluliselt lühemad tarneahelad ning boonuseks on toit ka värske ja kvaliteetne.

Foto: Marek Metslaid

 „Eesti suurima toidu- ja põllumajandusettevõttena oleme süstemaatiliselt töötanud enda jalajälje kaardistamisega. Seetõttu on meil eriti hea meel, et saame niivõrd olulise eesmärgiga ekspeditsioonile oma panuse anda,“ rõhutab Rakvere ja Talleggi tooteid tootva HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

Foto: Marek Metslaid

Admiral Bellingshauseni Arktika ekspeditsioon koosneb 12-liikmelisest meeskonnast, kelle seas ka president, asjakohased teadlased ja ajakirjanikud.

Foto: Marek Metslaid

Ekspeditsioon kestab eeldatavasti kuni oktoobrini.