Toiduuudised

ESIMESED HOIDISED | Lahja ja taljesõbralik rabarbrivõie 

Jana Olesk, ajakiri Nipiraamat, 23. mai 2021 13:15
Lahja ja taljesõbralik rabarbrivõie.Foto: Jana Olesk
See hõrk võie sobib ideaalselt tordi, rullbiskviidi ja pannkoogi täidiseks. Maitselt on võie mahedalt kreemine, kuid koostiselt lahja ja taljesõbralik. Ainuke miinus on see, et külmikus seisab see umbes paar nädalat, seega tuleks seda säilitada sügavkülmas portsudena. Seal säilib võie pikka aega, nii et jagub ka talviseid küpsetisi täiendama.

Vaja läheb:

  • 300 g tükeldatud rabarbrit

  • 4 munakollast

  • 0,5 dl + 1,5 dl suhkrut

  • 10 g võid

  • 1 dl laimi- või sidrunimahla

  • soovi korral paar piparmündioksa või piparmündiõli

Keeda võiet nii:

1. Puhasta rabarbrivarred ja purusta köögikombaini või kannmikseriga püreeks. Mõned tükikesed võivad ka sisse jääda, see teebki konsistentsi põnevamaks.

2. Vahusta munakollased 0,5 dl suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sulata või.

3. Sega potis kokku sulavõi, sidrunimahl, munavaht, 1,5 dl suhkrut ja purustatud rabarber. Kuumuta segu madalal tulel, pidevalt segades, 20−25 minutit. Kreem on valmis, kui maitstes pole enam tunda rabarbri toorest maitset.

4. Kreemi sügavkülmutamiseks kasuta plastist säilituskarpe, kuhu mõõda ühe tordi jagu võiet. Nii saad selle talvel ühekorraga ära kasutada.

Retsepti järgi saad ühe tordi jagu kreemi!