Lahja ja taljesõbralik rabarbrivõie.Foto: Jana Olesk
Toiduuudised
23. mai 2021, 13:15

ESIMESED HOIDISED | Lahja ja taljesõbralik rabarbrivõie

See hõrk võie sobib ideaalselt tordi, rullbiskviidi ja pannkoogi täidiseks. Maitselt on võie mahedalt kreemine, kuid koostiselt lahja ja taljesõbralik. Ainuke miinus on see, et külmikus seisab see umbes paar nädalat, seega tuleks seda säilitada sügavkülmas portsudena. Seal säilib võie pikka aega, nii et jagub ka talviseid küpsetisi täiendama.

Vaja läheb:

  • 300 g tükeldatud rabarbrit

  • 4 munakollast

  • 0,5 dl + 1,5 dl suhkrut

  • 10 g võid

  • 1 dl laimi- või sidrunimahla

  • soovi korral paar piparmündioksa või piparmündiõli

Keeda võiet nii:

1. Puhasta rabarbrivarred ja purusta köögikombaini või kannmikseriga püreeks. Mõned tükikesed võivad ka sisse jääda, see teebki konsistentsi põnevamaks.

2. Vahusta munakollased 0,5 dl suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sulata või.

3. Sega potis kokku sulavõi, sidrunimahl, munavaht, 1,5 dl suhkrut ja purustatud rabarber. Kuumuta segu madalal tulel, pidevalt segades, 20−25 minutit. Kreem on valmis, kui maitstes pole enam tunda rabarbri toorest maitset.

4. Kreemi sügavkülmutamiseks kasuta plastist säilituskarpe, kuhu mõõda ühe tordi jagu võiet. Nii saad selle talvel ühekorraga ära kasutada.

Retsepti järgi saad ühe tordi jagu kreemi!

Nippe ja nõkse!

  • Kui soovid mündist kreemi, lisa köögikombaini koos rabarbriga ka peotäis värskeid mündilehti või 1 sl piparmündiõli.

  • Kui rabarber on väga mahlane, keeda võiet veidi kauem, kuni liigne vedelik aurustub. Tihedamat kreemi on küpsetistes mugavam kasutada.