India köök

TEEB KÕHULE PAI | Khichdi hirsiga  

Pille Enden, 26. aprill 2021 06:49
Indiapärase roa koostis, kus koos hirss, läätsed ja kartul, võib tunduda küll imelik, aga see maitseb väga hea ja moodustab harmoonilise koosluse. Toit valmib üsna lihtsalt ning on toitev ka. See roog teeb kõhule pai!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Kartul
2 tk Porgand
3 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Tšillipulber
0.5 tl Jahvatatud koriander
0.25 tl Jahvatatud kurkum
200 g Roheline uba
2 dl Hirss
1 dl Läätsed
1 l Vesi või puljong
2 tk Punane tšillikaun
1 spl Õli või ghee
0.25 tl Sinepiseemned
0.25 tl Köömned
Sool
1 punt Koriandrilehed

Valmistamine

1. Koori kartulid ja porgandid, lõika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta haudepoti põhjas õli, lisa hakitud küüslauk ja vürtsid ning kuumuta läbi.

2. Pane potti tükeldatud köögviljad ja oad, kuumuta läbi. Lisa eelnevalt loputatud hirss, läätsed ja vesi. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 15 minutit või kuni ained on pehmed.

3. Poolita tsillikaunad, eemalda seemned ja haki hästi peeneks. Kuumuta tsilli, sinepiseemned ja köömned õlis läbi ning sega hautisse. Maitsesta soolaga ja sega hulka hakitud koriandrilehed.