Küpsetised

NÄDALA KOOK | Purukattega rabarberi-kohupiimakook  

Pille Enden, 23. aprill 2021 11:24
Purukattega rabarberi-kohupiimakook Foto: Jaan Heinmaa
Kevadine rabarberikoogi hooaeg on alanud! Selle retsepti järgi saab suure ahjuplaaditäie mahlast kooki, mille pehme hapukas rabarberitega põhi, mahlane kohupiimatäidis ja krõbe purukate moodustavad nauditava koosluse.  Kooki võib suve jooksul rabarberite asemel panna muidki marju -sõstraid, tikreid, mustikaid või vaarikaid -ning sügisepoole ka õunu. 

Koostisosad
TAINAS
250 g Või
9 dl Nisujahu
4 dl Suhkur
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillsuhkur
2 dl Piim
2 tk Muna
TÄIDIS
700 g Rabarber
600 g Kohupiim
2 dl Suhkur
2 tk Muna
1 spl Vanillsuhkur

Valmistamine

24 tk

1. Sulata või. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel, lisa sulavõi. Tõsta 1/3 tainast purutaina tarvis eraldi.

2. Sega munad piimaga lahti. Sega  2/3 taina hulka. Tõsta ühtlase kihina küpsetuspaberiga ahjuplaadile.

3. Haki rabarber ja lao tainale. Sega kohupiim, suhkur, munad ja vanillisuhkur. Tõsta kohupiim tainale ja silu. Puista peale purutainas. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Lase jahtuda. 

Samal teemal

07.05.2021
RABARBER PALUB KOOKI TEHA! Toidutare lihtsamad, maitsvamad ja menukamad rabarberikoogid
16.05.2020
10 PÕNEVAT RABARBERIKOOKI! Sinu nädalavahetuse küpsetamise väljakutse!
15.05.2020
Rabarber: koduaia kevadekuulutaja lisab särtsu nii koogile kui salatile. Rääkimata hoidistest
10.05.2020
EMADEPÄEVA KOOGIKIIRABI: 7 kiiresti valmivat ja väga lihtsat küpsetist