Purukattega rabarberi-kohupiimakook Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
23. aprill 2021, 11:24

NÄDALA KOOK | Purukattega rabarberi-kohupiimakook

Kevadine rabarberikoogi hooaeg on alanud! Selle retsepti järgi saab suure ahjuplaaditäie mahlast kooki, mille pehme hapukas rabarberitega põhi, mahlane kohupiimatäidis ja krõbe purukate moodustavad nauditava koosluse.  Kooki võib suve jooksul rabarberite asemel panna muidki marju -sõstraid, tikreid, mustikaid või vaarikaid -ning sügisepoole ka õunu. 

Koostisosad
TAINAS
250 g Või
9 dl Nisujahu
4 dl Suhkur
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillsuhkur
2 dl Piim
2 tk Muna
TÄIDIS
700 g Rabarber
600 g Kohupiim
2 dl Suhkur
2 tk Muna
1 spl Vanillsuhkur

Valmistamine

24 tk

1. Sulata või. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel, lisa sulavõi. Tõsta 1/3 tainast purutaina tarvis eraldi.

2. Sega munad piimaga lahti. Sega  2/3 taina hulka. Tõsta ühtlase kihina küpsetuspaberiga ahjuplaadile.

3. Haki rabarber ja lao tainale. Sega kohupiim, suhkur, munad ja vanillisuhkur. Tõsta kohupiim tainale ja silu. Puista peale purutainas. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Lase jahtuda.